Street Mentality arbetar för att främja spontanidrotten – Vi skapar miljön, ungdomarna utformar aktiviteten.

Vår vision!

Vi vill att dagens ungdomar födda på 2000-talet ska kunna uppleva rörelse och glädje på deras villkor. Under nya former som lämpar sig för dagens samhälle.

Genom att använda oss av Parkour, Freerunning & Tricking vill vi stärka barn och ungdomars psykiska, fysiska och sociala självkänsla utifrån individens behov och styrkor.

Idrott är till för alla – oavsett vem du är, vad du har för bakgrund eller ekonomisk situation har du rätt till att röra på dig – därför håller vi våra kostnader så låga som möjligt och skulle det ändå vara ett problem så löser vi det!

Vårt mål med träningen!

Vi strävar efter att bedriva helt fri och öppen träning (organiserad spontanidrott). Men för att nå dit krävs det att alla barn/ungdomar har en gemensam grund med rörelser, samma säkerhetstänk och följer våra regler. Därför är träningarna välplanerade, organiserade och hårt strukturerade till en början för att sen bli friare ju längre terminen går.

Öppen träning betyder att det finns ledare på plats som ser till att träningen sker på ett säkert sätt inom vissa ramar. Varje öppen träning börjar med gemensam uppvärmning och något slags avslut. Missar man uppvärmning blir man tvungen att vänta en stund tills nästa uppvärmning hålls. Efter uppvärmning bestämmer de aktiva själv eller tillsammans med kompisar hur upplägget  ska vara på träningen. Vill man ha hjälp, lära sig grunderna eller lära sig någon avancerad rörelse så finns självklart våra ledare på plats för att stå till hands. Fri träning är inte fri lek. 

Inga träningar är obligatoriska, ingen kräver att du kommer och tränar. Vi vill att du kommer för att du själv vill träna och utvecklas som person.

För vem?

Du får se ut och vara hur du vill, så länge du respekterar andra. Vi välkomnar alla som vill träna! Erfarenhet spelar ingen roll, nybörjare som proffs är alla välkomna.

Är du i tonåren och har några års erfarenhet som utövare får du gärna kontakta oss om du vill bli ledare, vara med och bestämma eller om du bara har någon kul idé.

Fakta:

Street Mentality Parkourklubb (verksamheten i Sundbyberg)

Organisationsform: Ideell förening

Organisationsnummer: 802494-0366

Bankgiro: 781-3371

Street Mentality Parkourklubb Stockholm (verksamheten i Stockholm stad)

Organisationsform: Ideell förening

Organisationsnummer: 802497-5263

Bankgiro: 5077-4173

Styrelsen i bägge föreningar består av:

William Karlsson (ordförande)

Jonatan Petersson (ledamot)

Thelma Ilbäcken (ledamot)

Per Beijar (ledamot)