Uppdaterat 25 Januari 8:00

Förra veckan, torsdag 21/1 kom glädjande besked från regeringen & folkhälsomyndigheten. Dessa bekräftades även av Sundbybergsstad fredag 22/1. Från och med 25/1 tillåts barn och ungdomar yngre än 2005 att börja träna inomhus.

Det betyder att vi kan starta terminen från och med måndag den 25/1 för nästan alla grupper.

De två vuxengrupper vi har, NinjaFys på söndagar & Seniorgruppen på tisdagar måste tyvärr vänta lite till innan start. Drop-in/öppen träning på fredag, lördag och söndag utgår även tillsvidare.

På grund av rådande läge kan vi inte heller utöka grupperna enligt vanlig standard. Vi tvingas därför fortsätta med minskade gruppstorlekar tillsvidare.

En kallelse kommer skickas ut 48-72 timmar innan första träningstillfället med mer info gällande terminsstarten.

OBS! För att kunna fortsätta träna inomhus måste vi hjälpas åt att ta ansvar.

 • Stanna hemma om du visar minsta symptom.
 • Inga föräldrar/anhöriga i väntrummet.
 • Träningarna slutar ca 10 min tidigare för att minska trängsel vid entrén/väntrum.
 • Vänta utomhus tills träningen börjar.
 • Större träningsgrupper delas upp under träningstillfället.
 • Tvätta händerna med tvål eller handsprit ofta.
 • Håll avstånd och undvik fysisk kontakt.
 • Undvik att röra ansiktet.
 • Hosta och nys i armvecket.
 • Dela ej vattenflaska.

Uppdaterat 18 Januari 15:00

På grund av pandemin har Sundbybergsstad och Stockholmsstad stängt alla idrottshallar till och med den 24 januari. Det innefattar även vår Parkourhall och vi tvingas därför flytta på terminsstart som var tänkt att börja idag den 18 januari.

Vi hoppas verkligen att terminen kan komma igång veckan efter mellan 25 – 31 januari MEN vågar inte lova något än då läget fortfarande är ovisst. Vi väljer därför att invänta nya beslut/riktlinjer för föreningsidrotten i Sundbyberg innan vi kallar till terminsstart.

Än så länge strävar vi efter att förskjuta terminen med senare terminsstart och avsluta terminen längre in på sommaren. Skulle vi i värsta fall få vänta till mars/april innan terminsstart så kommer det komma information om hur man kan få ekonomisk kompensation om man så önskar.

Uppdaterat 20 December 15:00

Sundbybergsstads lokaler är stängda för all verksamhet från 20 dec – 24 januari. Detta betyder att jullovslägret ställs in.

Terminsstarten senareläggs till början av februari och terminsavslutningen förskjuts in på juni.

Mer info kommer i mitten på januari då vi förhoppningvis vet mer om läget.

Uppdaterat 23 November 16:00

Måndag den 24 nov infaller regeringens nya beslut som presenterades den 16 nov. Vi vill förtydliga att Parkourträningen fortsätter tillsvidare ”som vanligt” då detta beslut ej drabbar barn och ungdomsträningar. Mer info kan ni läsa på länk längst ner på sidan.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

I Sundbyberg gäller fortsatt de lokala restriktionerna som kom den 29 okt. Dessa restriktioner tillåter ej vuxna och ungdomar äldre än 16 år att idrotta men tillåter barn och ungdomsträningar. Detta betyder att träningarna fortsätter ”som vanligt” tills terminen slutar den 14 dec.

(NinjaFysen på söndagar och seniorgruppen på tisdagar har haft inställda träningar sedan den 3 nov och kommer ej ha några mer träningar denna termin. Mer info till berörda kommer senare.)

Drop-In/Öppen träning fortsätter men blir endast för medlemmar och förbokning måste göras via hemsidan innan träning. Torsdag kl 12:00 samma vecka släpps platser till Drop-In träningspassen på helgen.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Uppdaterat 2 November 10:00

SMPK styrelse fortsätter följa händelseutvecklingen för coronaviruset covid-19 och har kontakt med ansvariga aktörer inom Sundbyberg/Stockholms stad och följer folkhälsomyndighetens direktiv samt riksidrottsförbundets uppmaningar.

Med anledning av FHM nya skärpta riktlinjer vill vi förtydliga att Parkourträningen kommer att forsätta igen ”som vanligt” från och med måndag den 2 november.

Styrelsen gör bedömningen att verksamheten kan efterleva FHM nya skärpta riktlinjer som kom 29 okt. Detta bygger främst på att vi redan minskat antalet deltagare per grupp samt tagit beslut att inte ta in några nya medlemmar resterande del av terminen.

MEN vill vi fortsätta träna vintern ut behöver vi alla hjälpas åt!

 • Stanna hemma om du visar minsta symptom.
 • Inga föräldrar/anhöriga i väntrummet.
 • Vänta utomhus tills träningen börjar.
 • Träningarna slutar några minuter tidigare för att minska trängsel vid entrén.
 • Dela ej vattenflaska.

Övriga råd:

Vi uppmanar barn/ungdomar och föräldrar att stanna hemma och avstå träning utifall du är sjuk och visar det minsta symptom på luftvägsinfektion. Det gäller även vid förkylningar som normalt sett inte betraktas som ett hinder för att gå till skola och arbete, samt delta i fritidsaktiviteter.

Så kan du minska smittspridningen

 • Stanna hemma när du är sjuk
 • Tvätta händerna ofta
 • Hosta och nys i armvecket
 • Undvik att röra ögon, näsa och mun
 • Använd handsprit

Mer kan ni läsa här:

https://www.gymnastik.se/Nyheter/Nyheter/2020/uppdateradinformationkringcovid-19ochhurdetpaverkarsvenskgymnastik/

https://www.rf.se/coronavirusetochidrottsrorelsen/

https://www.sundbyberg.se/kommun-politik/aktuellt-och-evenemang/nyhetsarkiv/nyheter/2020-11-04-sa-paverkar-skarpta-corona-rad-sundbyberg.html

https://www.tv4.se/nyheterna/klipp/folkh%C3%A4lsomyndigheten-ingen-anledning-att-st%C3%A4lla-in-fotbollstr%C3%A4ning-tv%C3%A4rtom-12532721

https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/

https://start.stockholm/aktuellt/februari/3-februari-information-med-anledning-av-coronaviruset/

https://www.rf.se/coronavirusetochidrottsrorelsen/

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *