Uppdaterat 11 Augusti 08:00

SMPK styrelse fortsätter följa händelseutvecklingen för coronaviruset covid-19 och har kontakt med ansvariga aktörer inom Sundbyberg/Stockholms stad och följer folkhälsomyndighetens direktiv samt riksidrottsförbundets uppmaningar.

Vi fortsätter med träning men försöker träna utomhus så mycket som möjligt. Ta alltså med kläder både för inomhus och utomhus. Start och slut sker oavsett i Parkourhallen.

Vid träning inomhus tvättar vi allt material dagligen samt efter varje grupp i mån av tid, vilket betyder att vissa träningar kan avslutas lite tidigare.

För att minska trängsel i väntrummet kommer träningar sluta lite tidigare och vi ber även föräldrar/anhöriga att vänta utomhus, ta gärna en promenad i fina Ursviksnaturreservat.

Då många stannar hemma har grupperna en mindre närvaro än i vanliga fall, 50-70% närvaro, betyder att vi har ca 10-15 barn i Parkourhallen samtidigt.

Övriga råd:

Vi uppmanar barn/ungdomar och föräldrar att stanna hemma och avstå träning utifall du är sjuk och visar det minsta symptom på luftvägsinfektion. Det gäller även vid förkylningar som normalt sett inte betraktas som ett hinder för att gå till skola och arbete, samt delta i fritidsaktiviteter.

Så kan du minska smittspridningen

  • Stanna hemma när du är sjuk
  • Tvätta händerna ofta
  • Hosta och nys i armvecket
  • Undvik att röra ögon, näsa och mun
  • Använd handsprit

Det finns ingen anledning att ställa in små event, handbollsträning, fotbollsträning, hockeyträning för ungdomar på 10-15 personer eller promenader med barn eller sådär. Där har vi inte de stora riskerna. Tvärtom så är det viktigt att de här aktiviteterna pågår för hälsan att man rör sig och så vidare. Att helt förlama på aktiviteter tjänar inte det här syftet och motverkar den allmännahälsovården”

-Johan Carlson, Generaldirektör Folkhälsomyndigheten 13 mars 2020.

Mer kan ni läsa här:

https://www.sundbyberg.se/kommun-politik/aktuellt-och-evenemang/nyhetsarkiv/nyheter/2020-03-06-information-med-anledning-av-coronaviruset-covid-19.html

https://www.tv4.se/nyheterna/klipp/folkh%C3%A4lsomyndigheten-ingen-anledning-att-st%C3%A4lla-in-fotbollstr%C3%A4ning-tv%C3%A4rtom-12532721

https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/

https://start.stockholm/aktuellt/februari/3-februari-information-med-anledning-av-coronaviruset/

https://www.rf.se/coronavirusetochidrottsrorelsen/

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *